Κατηγορίες
Μαγειρική

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Άκη Πετρετζίκη.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 100 ml νερό
  • κύβο κοτόπουλο Maggi
  • 50 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και λάιτ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. της σούπας βούτυρο και 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.

Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κουτ. της σούπας βούτυρο, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.

Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά) προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο Maggi και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *